Par 2019. gada Latvijas labākajiem sportistiem atzīti Sevastova un Dukurs

Latvijas Gada balva sportā 2019″ apbalvošanas ceremonijā par gada labākajiem sportistiem ceturtdien tika nosaukti Anastasija Sevastova un Martins Dukurs.

Dukurs aizvadītajā sezonā izcīnīja pirmo vietu pasaules un Eiropas čempionātos. Tāpat viņam trešā vieta Pasaules kausa kopvērtējumā. Vienīgais skeletonists pasaulē, kurš par pasaules čempionu kļuvis sešas reizes. Dukurs arī sesto reizi atzīts par Latvijas labāko sportistu.

Starp galvenajiem pretendentiem uz gada balvu sportā vīriešu konkurencē bija bokseris Mairis Briedis, handbolists Dainis Krištopāns, bobslejists Oskars Ķibermanis un motosportists Kaspars Stupelis.

Sevastova par Latvijas gada labāko sportisti atzīta otro gadu pēc kārtas. Šogad viņa uzvarēja Jūrmalas WTA “International” (“Baltic Open”) turnīrā, kas bija pirmais WTA turnīrs vēsturē, kas aizvadīts Latvijā. Šis bija Sevastovas ceturtais tituls karjerā. Viņa sezonas laikā stabili ierindojās starp TOP 20 pasaules spēlētājām, ilgu laiku esot 11. pozīcijā. Divos “Grand Slam” turnīros – “Australian Open” un “French Open” iekļuva ceturtajā kārtā. Tāpat veiksmīga dalība Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmajā duelī pret Slovākiju.

Uz gada labākās sportistes balvu pretendēja arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, svarcēlāja Rebeka Koha, kā arī tenisiste Jeļena Ostapenko.

Labākā Latvijas sporta spēļu komanda šajā gadā ir Latvijas vīriešu handbola izlase. Pirmo reizi vēsturē tā iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā. Izšķirošajā spēlē uzvarēja 2017.gada Pasaules čempionāta bronzas laureāti – Slovēnijas izlasi. Visas sezonas garumā Latvijas valstsvienība demonstrēja lielu saliedētību un cīņassparu, kas rezultējās vēl nebijušā panākumā.

Latvijas handbola izlase šajā kategorijā apsteidza Latvijas vīriešu hokeja izlasi un sieviešu basketbola komanda “TTT Rīga”.